LA FESTA DE LA CASTANYADA

Avui, divendres 29 de septembre hem pogut disfrutar de la festa de la castanyada, preparada conjuntament per la llar i la Comissió. Teniem moltes ganes de disfrutar d'aquesta tarda i voliem donar una gran benvinguda a tots els pares i mares de la llar d'infants.

Em tractat que hi hagués de tot.
Una castanyera i un cuquet ens permetien vestir a tots els nens per aquesta festa.
Els panellets fets a la llar el dimecres (veieu el blog de la Xicoi!!), vàren ser tastats per tots. Boníssims!!
Les castanyes i moniatos vàren repartir-se directes del foc i en paperines.
I van haver-hi tallers per a tots els gustos:


Però hi havien més sorpreses.
La castanyera arribava i el conte esdevenia realitat:
I tots vàrem aplaudir i gaudir!!
GRÀCIES A TOTS ELS QUE L'HEU FETA POSSIBLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Com fem al forn les castanyes, moniatos i panellets??

Per fer les castanyes...
El primer que cal fer és netejar-les amb aigua i agafar una a una i amb un ganivet fer un petit tall (d'un centímetre més o menys) a la pell, intentant no danyar el fruit de dins. El tall cal fer-lo a la panxa de la castanya (al costat més boterut) i del cap a la cueta.
Durant aquest procés, potser trobareu castanyes que estan corcades (tindran un foradet per on s'haurà introduït el cuc), rebutgeu-les!
Un cop ja heu fet un tall en totes les castanyes, poseu-les a la safata del forn a una temperatura mitjana i aneu vigilant que es vagin torrant sense que es cremin, tot remenant-les de tan en tant. Les castanyes estaran en el seu punt quan s'hagin obert una mica del tall que els hi havies fet i quan tinguin un aspecte torradet, però no socarrat.

Per fer els moniatos...
Fer moniatos encara és més fàcil que torrar castanyes. També els netejarem però només heu de posar els moniatos a la safata del forn i deixar que es vagin estovant. Aneu-los tocant amb compte de no cremar-vos. Estaran quan estiguin ben tous.

Per ficar al forn els panellets...
Abans de ficar els panellets al forn cal preparar la safata i cobrir-la amb paper d'alumini, o millor encara, amb paper de forn antiadherent. Es aconsellable afegir una mica de farina perquè no s’enganxin.
Escalfa el forn durant una estona abans de ficar els panellets. Després, deixa que es coguin a una temperatura mitja-alta uns vuit-deu minuts. Abans de treure’ls, comprova que estan fets.
I un cop cuits, cal deixar-los refredar, i menjar-se’ls després d’unes hores.

CASTANYADA 2010

HOLA DE NOU FAMÍLIES:


Un cop iniciada la tasca de la comissió ens tornem a posar en contacte amb vosaltres per convocar-vos a la primera activitat del curs 2010-2011.

Com be sabeu dintre d’uns dies celebrarem la CASTANYADA, i la comissió de pares i mares i l’escola han preparat una festa per a celebrar-ho amb tots vosaltres. Hi haurà castanyes, moniatos, panellets i moltes activitats relacionades amb la tardor.


La festa tindrà lloc el proper divendres 29 d’octubre a partir de les 17:30 hores, al pati de l’escola. L’accés a la festa es farà per la porta del darrere, al carreró que hi ha entre els carrers Segre i Josep Soldevila.


Per a tots aquells que ja heu abonat la quota de la comissió us adjuntem dues entrades en la comunicació que es fa a l'agenda de l'escola, només heu de retallar-les i entregar-les a l’entrada de la festa al representant de la comissió que us obri la porta.

Per motius d’aforament sempre demanem que només acudeixin a la festa dos adults per família, però per aquelles famílies que vulgueu assistir més de dos adults recordeu que a l’entrada a la festa es cobrarà la quantitat de 4 € per cada adult de més. Recordeu que els germans estan convidats.

Per a aquelles famílies que encara no han abonat la quota de la comissió, us recordem que encara esteu a temps de fer-ho. Si us n’heu oblidat o si us va malament de pagar ara i penseu fer-ho més endavant comuniqueu-nos-ho i us farem arribar les entrades amb l’agenda dels vostres fills.

Agraïm com sempre la col•laboració de l’escola cedint-nos l’espai per celebrar aquesta festa i per a realitzar les reunions de preparació d’aquesta.

Per a tots aquells que vulgueu algun aclariment o suggeriment, recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a l’adreça e_mail de la comissió : comissioparesxicoi@hotmail.com o a qualsevol dels membres de la comissió.

INICI DEL CURS 2010-2011

Des de la comissió de pares volem donar la benvinguda a la llar a tots els nouvinguts en aquest curs!!.

La comissió ja ha començat amb la seva tasca i com no, ha iniciat el curs recollint la quota anyal, que permetrà fer un munt d'activitats per als nens durant l'any escolar. Totes les families que formen la comissió disposarán de 2 entrades per cada activitat que es faci.

Agraïm la col.laboració de tots i especialment de la llar, per cedir-nos l'espai per les reunions.

La comissió quedà novament constituida al setembre j ja us preparem sorpreses!!. Us mantindrem informats per mitjà de notes a les agendes escolars però també aprofitem per enunciar-vos que el blog de la comissió us comunicarà les properes reunions i activitats previstes.
Esperem ens visiteu molt, us sigui de servei i doneu les vostres opinions/comentaris a les noticies publicades.

Festa de fi de curs 2009-2010

El día 15 de juny la comissió de pares de la llar va preparar una gran festa per acomiadar el curs. El parc de Francesc Macià, situat a Malgrat de Mar, era l’entorn ideal per pasar una bona estona, espectacle i dinar inclós.


Els nens, i també els pares!!, varen disfrutar d’allò més de totes les activitats que els teniem preparats. Varen cantar i ballar de valent, perseguir amb imaginació la puça entremeliada, fer bombolles de sabó, jugar amb globus, amb pilotes i molt més, … com ja podeu veure a les fotos que us adjuntem.